BIOGRAFIE

 

 

LEREN

Na haar opleiding in het modevak en een carriere in de lingeriebusiness heeft Meriyem haar hart gevolgd en besloten gebruik te maken van haar acteertalent en haar looks. Naast een flinke dosis natuurlijk talent beschikt Meriyem over uitgebreide skills door het volgen van 2 opleidingen bij het bekende instituut 'de Trap'in Amsterdam. Na de avondopleiding Cameratraject heeft zij daar een 3-jarige dagopleiding Theaterschool gevolgd.

WERKEN
Opleidingen en talent zijn van belang, maar de beste leerschool blijft natuurlijk altijd de praktijk.
Inmiddels heeft Meriyem haar sporen verdiend in diverse richtingen van het acteer- en modellenvak. Hieronder kun je een overzicht vinden van wat zij inmiddels allemaal al achter haar naam heeft staan.

PLANKEN
Meriyem speelde de hoofdrol 'Medea' in het stuk 'Koste wat het kost' onder regie van Marjolein Roeleveld.
Haar zang-, dans- en acteerkwaliteiten kwamen schitterend tot uiting in de Dinner show waarin zij een van de vaste rollen had. Deze show werd opgevoerd in het Prinsestheater 'Vedette' in Rotterdam. De regie was in handen van Jeremy Baker.

KIJKBUIS
Ook voor televisie heeft Meriyem inmiddels een aantal mooie rollen gespeeld. Omroep Friesland verzorgde de uitzendingen van de succesvolle Friese dramaserie 'Baas Boppe Baas' (12 afleveringen per jaar). Meriyem vertolkte hierin een van de vaste rollen. Dit alles onder regie van Steven de Jong.
De eerste echte Nederlandse soap 'GTST', hierin speelde Meriyem een gastrol. En wie keek er de afgelopen jaren niet naar 'Westenwind' op RTL4? In deze door Hans Schepenmakers geregisseerde serie
speelde Meriyem een gastrol. Voor de bekende Amsterdamse zender AT5 presenteerde Meriyem een autoprogramma. De productie werd verzord door BonoVox.
Niet alle projecten komen uiteindelijk ook echt op tv, maar alle bekende producties waren ooit een pilot. Zo produceerde WanTed! Productions de pilot 'Sterrenweg', waar Meriyem aan heeft meegewerkt.

WITTE DOEK
Regisseur Steven de Jong leidde de opnames van een van de meest succesvolle jeugdfilms van de laatste jaren. De schippers van de Kameleon', een film gebaseerd op de beroemde jeugdboeken. In deze Nederlandse productie speelde Meriyem een rol naast bekende acteurs als Maarten Spanjer, Joep Sertons en Peter Tuinman. Meriyem speelde verder een rol in een korte film voor Kai Driessen en zij fungeerde als utility stand-in voor de film 'Girl in Hyacint Blue'.

HOLLYWOOD!!
Dat is uiteindelijk toch de droom van iedere acteur of actrice. Wie heeft meegewerkt aan een Hollywood-productie telt mee. Dus Meriyem telt mee! Onder leiding van regisseur Renny Harling werd de Hollywood-kraker 'Mindhunters' opgenomen. Een rol als 'dead person' was daarin weggelegd voor Meriyem. Een belangrijke rol, want wat is een grote Hollywood-film zonder lijken? Maar Meriyem heeft naast deze rol ook nog een andere belangrijke taak gehad in deze productie. Zij was de vaste body-double van hoofdrolspeelster Patricia Velasquez. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat voor een ervaring het voor Meriyem is geweest om te bivakeren tussen megasterren als Val Kilmer,
Christian Slater en LL Cool J. 'Mindhunters' is in juli 2004 in de Nederlandse bioscopen in premiere gegaan.
Commercieel model Naast ervaring met film, tv en op het toneel heeft Meriyem ook een aantal commercials gedaan. Een voorbeeld daarvan is ook te zien op deze site. Ook het nodige modellenwerk heeft zij achter de rug. Opdrachtgevers voor de commercials en het modellenwerk waren onder andere: DSB Bank, Nutricia, Philips, Seat, Aubade, Bristol, Resi meubels en Knip mode.

MUSIC MAESTRO!
TMF, MTV en THE BOX. Niet meer weg te denken uit het huidige televisie-aanbod. Dit geeft aan dat de huidige muziekindustrie niet meer zonder videoclips kan. Een coole videclip is een noodzaak geworden om van een plaat een succes te maken. Meriyem heeft meegespeeld in een videoclip van de Nederlandse topformatie 'Kane'.

EN DAN OOK NOG VRIJE TIJD...
In haar vrije tijd houdt Meriyem zich bezig met haar andere grote passies. Dat zij van zingen en dansen houdt spreekt een beetje voor zich. Verder is zij gek op reizen en op het sportieve vlak gaat zij graag snowboarden en duiken.

 

Home
Biografie
Actrice
Fotomodel
Gastenboek C.V. (pdf)
Contact